GEVEL

Factuur omlaag, waarde omhoog

Met gevelisolatie bespaar je op je energiefactuur, kun je de problemen van een beschadigde gevel oplossen, en krijgt je hele huis een nieuwe en frisse uitstraling, in een stijl die helemaal bij je past.
Bovendien kun je, afhankelijk van je situatie, genieten van verschillende premies, of van een voordelige energielening. In het Gentse zijn we een vaste en gewaardeerde partner van WijkWerf / EnerGent, met wie we samen al tientallen gevels hebben aangepakt.

Advies en kwaliteit

We denken graag met je mee en wij adviseren je hoe je het gewenste resultaat kan bekomen. De keuze voor de afwerking en de beschikbare centimeters bepalen mee het type isolatiemateriaal. Heel vaak wordt gekozen voor een combinatie van EPS en bepleistering (crepi): compact, duurzaam en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Perfecte technische afwerking

EPS zijn harde isolatieplaten die tegen de bestaande gevel worden gekleefd en geplugd. Een secuur werkje dat we met de nodige zorg uitvoeren, om koudebruggen uit te sluiten en een perfecte afwerking te kunnen garanderen.

Daarop brengen we een wapeningsvlies aan. Alle hoeken en kanten worden verstevigd met kunststof profielen.

Een voorstrijklaag zorgt voor de hechting van de eigenlijke sierpleister. Voor deze afwerkingslaag kun je kiezen uit een waaier aan kleuren, en ook de korreldikte kun je zelf bepalen.

Uitstekende materialen en jarenlange ervaring zijn onze garantie voor een onberispelijk eindresultaat.

Trespa, crepi, hout of steenstrips

Een afwerking in crepi geeft je huis een modern uitzicht. Wil je nog strakker gaan, dan kun je kiezen voor gevelpanelen zoals Trespa, waarmee sterk grafische ontwerpen gerealiseerd kunnen worden, van minimalistisch tot extravagant.

Ook hout is erg veelzijdig en geliefd, zowel voor hedendaagse als traditionelere ontwerpen – charme gegarandeerd.

En met steenstrips tenslotte verkrijgt je huis een authentieke bakstenen look. Er is dus een oplossing voor elke smaak en elk budget.

Perfectie zit in de details

Maar zelfs de mooiste afwerking blijft maar mooi als er aan alles is gedacht. Zo moet de dakrand ver genoeg uitsteken voorbij de afgewerkte gevel. Moeten ook de raamdorpels ver genoeg uitsteken en voorzien worden van opstanden, om lelijke strepen op de gevel te voorkomen. Wordt de aansluiting met een plat dak netjes en technisch perfect uitgevoerd. Beschermt een plint tegen opspattend vuil. En worden regenwaterpijpen aangepast of vervangen.

Wij voorzien reeds op onze offerte al deze “details” om tot een duurzaam eindresultaat te komen.

Totaalaanpak: vocht, schrijnwerk en rolluiken, dakgoot,…

En we kunnen nog meer voorstellen.
Veel gevels van oudere huizen kampen met problemen van (opstijgend) vocht. Wij identificeren nauwkeurig de oorza(a)k(en) van vocht en pakken die ten gronde aan, onder meer door de muren te injecteren of door perimeterisolatie aan te brengen.

De werken aan de gevel zijn ook het ideale moment om een raam dat niet goed sluit of die glasdallen te vervangen, een (volledig ingewerkt!) rolluik te installeren, of houten schrijnwerk een grondig onderhoud te geven.

We herstellen of vernieuwen de dakgoot of een verouderd afdak. We voorzien doorboringen voor ventilatie, dampkap of droogkast. We brengen een valbeveiliging aan tegen hoge ramen…

Ook voor al die extra’s kun je bij ons terecht. Zo heb je maar één aanspreekpunt nodig, en worden alle werken perfect op elkaar afgestemd.

Kortom, wij gaan voor een weloverwogen keuze van kwalitatieve materialen en een technisch perfecte realisatie, om een esthetisch en duurzaam project af te leveren, dat helemaal beantwoordt aan jouw verwachtingen.

We komen vrijblijvend langs om de mogelijkheden voor jouw gevel te bepreken!

PROJET PARFAIT – je gevel is in goede handen

Realisaties